Огнената група од ДУИ ќе стане дел од политичката партија Беса, ова ексклузивно го дознава 4NEWS.mk од свои извори. Со ова тие ќе станат опозиција, откако во саботата одлучиле да делуваат како фракција на ДУИ.

Како што дознаваме, веќе во тек се разговори и средби со членови на Беса, а според тамошни извори во моментов се преговара за начинот на соработка со огнените.

4NEWS.mk го открива и првиот услов зададен од Беса кон огнената група. Беса бара прво тие да формираат политичка партија, а потоа да им се придружат.