Медицинска сестра даде отказ од ЈЗУ Општа болница Струга – интерно одделение, а во нејзиниот статус на социјалните мрежи открива која е причината за тоа.

-Почитувани пријатели. Со насмевка ја облеков оваа униформа за да му служам на народот, но денеска давам отказ од ЈЗУ Општа болница Струга – интерно одделение. Изјавите се подготвени за малтретирањето, навредите и заканите на јавни површини од менаџерката на болницата. Мојот образ е чист и не припаѓам на ниту една политичка партија. Мојата работна задача е пациентите да ја добијат најдобрата нега, а на кој му „гори“ под нозе нека оди по штабови и нека собира гласови. Не дозволувајте никогаш некој да ви степна на честноста и професионалноста, вели Ружица Матлиеска.

Матлиеска вели дека не е чудно тоа што квалитетниот персонал ги напушта работните места поради овие причини.

-Сакам да им се заблагодарам на пациентите, како и на директорот Арменд кој беше горд на мене како човек, а потоа и како медицински работник. Голема благодарност до докторите кои навистина им беше жал поради ова. Јас имав огромна поддршка да останам. Благодарност до сите други колеги, кои го почитуваа мојот труд. За сите други, кои облековте униформа мислејќи дека сте Бог, токму вашата менаџерка ве нарекува шпиони. Ве поздравувам господине, министре Фатмир Меџити, немој да се чудите зошто квалитетниот персонал ги напушта болниците, објави таа.