Во Студентскиот дом во Вараждин утрово околу 8 часот е пронајдено мртво лице на 25 годишна возраст.

Полицијата потврди дека се работи за студент кој престојувал во Студентскиот дом, пишува Index.hr.

Се утврдуваат околностите и причината за смртта. Според неофицијални информации, не се сомничи кривично дело.

Според неофицијални информации се работи за предозирање.

Истрагата ја спроведе заменикот на жупанискиот државен правобранител во Вараждин со помош на полициски службеници. Наредена е и обдукција на починатиот.

– Телото на несреќниот млад човек е пренесено на Одделот за патологија на Општата болница Вараждин. Според досега прибраните информации, не се утврдени елементи кои би упатувале на постоење на кривично дело објави дневник.хр.