Советник на украинскиот министер за внатрешни работи Антон Герашенко објави видео за кое вели дека го покажува соборувањето на рускиот хеликоптер Ка-52 некаде во регионот Харков.

„Уникатна снимка од дрон. Нашите херои од 92-та бригада прекрасно соборија руски хеликоптер КА-52 (вреден 14 милиони долари) со „стингер“ во регионот на Харков“, напиша тој.

„Слава на нашите бранители“, додаде тој на крајот. Снимката не е независно потврдена. Герашенко не го ни прецизира времето кога е направено видеото од наводното рушење на хеликоптерот.