Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски вели дека МВР има нови информации околу киднапирањето на Самоил, по кој се трага веќе 20 дена. Запрашан до каде е истрагата, тој денеска изјави дека има нови информации но не можат да се соопштат јавно за да не наштетат на истрагата.

Самоил Костадиновски исчезна на 4-ти март. Последен пат е виден во близина на Чешката амбасада. Обвинителството води постапка против двајца за кривично дело грабнување на кои им е определена мерка притвор.Сивиот опел во кој киднаперите го возеле момчето, е запален и целосно изгорен.

Во врска со тунелот во КПУ Идризово, низ кој затворениците планирале бегство, Спасовски рече дека истрагата ќе биде опсежна, а дека ќе се проверува и вмешаност на затворската полиција.

– Тоа ќе биде еден опсежен случај во којшто секако треба да се докаже и учестовото на вработените во затворските институции, изјави Спасовски.