Тажна вест ни доаѓа од Германија, каде пет лица загинаа во сообраќајна несреќа кај Карлсруе. Од петте лица, четворица се фудбалери на локалниот клуб Алеманија Егенштајн.

Како што е потврдено, меѓу четирите жртви имало и двајца фудбалери, физиотерапевт и поранешен фудбалер, а уште потажно е што сите биле на возраст од 25 до 29 години.

Клубот официјално објави се.

„Алеманија Егенштајн е длабоко тажна поради загубата на нејзините активни фудбалери Дани Цимерер и Тим Палушко, физиотерапевтот Леони Буркарт и поранешниот фудбалер Филип Домер“.

Како што беше кажано, 25-годишниот возач изгубил контрола над возилото, по што се судрил со таксито и излетал од патот.

📸