Трагедија во водите на кај заливот Пагаситикос во Грција.

Триесет и петгодишен маж, кој од вчера беше исчезнат, е пронајден мртов на плажата Сарес, во близина на Нис Магнезија.

Телото на несреќниот млад човек, кој почина под неразјаснети околности, го пронашол неговиот татко во средата попладне во 20.00 часот, во морската област кај Ниес. Неговиот татко, кој учествувал во потрагата со крајбрежен чамец, е шокиран од развојот на настаните.

Наредена е обдукција на младиот човек за да се утврдат околностите под кои починал несреќниот 35-годишник, додека прелиминарна истрага води Одделот во Амалијаполи.