5-годишно девојче во Бразил било удрено од автомобил управуван од пијан возач, по што било отфрлено и поминала низ стаклото од излогот на автошкола.

На видеото од безбедносната камера, кое го сними моментот кога 5-годишното девојче беше однесено, се гледа како девојчето си игра зад саксија кога автомобилот без контрола ја удира и ја фрла низ прозорецот.

Пред да го отфрли 5-годишното дете, автомобилот кој е вон контрола удира и мотоциклист, фрлајќи го на земја.

Иако стаклото било искршено, девојчето кое падна наназад се гледа како веднаш станала по ударот и се фрла во прегратките на маж кој во последен момент го избегнал автомобилот со пијаниот возач.

Според полицијата, инцидентот со 5-годишното девојче, кое за среќа не е тешко повредено, се случил минатата сабота во провинцијата Бонито, Бразил.