„Не го знам семејството ниту момчето, но ова навистина ме потресе. Слушнав сирени, ечеше цела улица. Не знаев за што се работи бидејќи ова е прометна улица. Многу амбулантни возила, полиција, пожарникари поминуваат секој ден. Но потоа погледнав низ прозорецот и видов дека нешто се случило во оваа зграда“.

Детето паднало од 9-ти кат

Вака говори за „Блиц“ за трагедијата што се случила во нејзиното маало, жителка на зградата на улицата Устаничка бр. 67 во Белград.

– Тага. Ова многу ме потресе – вели една повозрасна белграѓанка која се уште е во шок од страшната несреќа која се случи доцна синоќа.

Трговскиот центар на кој паднало несреќното момче

Mомчето паднало од 9-ти кат на зградата и се здобило со тешки повреди. Тоа давало знаци на живот кога било пренесен во болница, но и покрај натчовечките напори на лекарите, детето починало.

Според медиумите, малото момче паднало на пониска зграда, односно помал трговски центар кој се наоѓа веднаш до пасијансот.

Зградата нема тераси, најверојатно паднало од прозор

Зградата нема тераси, па се претпоставува дека момчето паднало од прозорец, но се уште не се знае како дошло до несреќата