Голем пожар беснее попладнево во регионалната единица во Ахаја во Грција. Пламените јазици неконтролирано напредуваат и покрај континуираните и интензивни напори на противпожарните екипи единица. Жителите на две населени места ги напуштаат своите домови и се евакуираат.

Пожарот конкретно беснее во областите Платановриси (Мецаина) и Агиа Параскеви (Тополова) каде жителите се повикани да ги напуштат своите домови. Пожарот настанал во Калитеа, Ахаја, во тревна површина. На терен излегле 48 лица од противпожарната служба, со 24 возила, 4 хеликоптери и два авиони.

Погледнете го видеото на tempo24.news како Canadair собира вода во Патраикос за да наполни вода:

📸

📸

📸

📸

📸

📸

📸