„Не направив интервенција на „атласот“ на починатиот Милан Ѓуриќ. Без разлика на тоа, „надвор од себе сум“ поради медиумскиот линч на кој со денови сум неоправдано изложен.

Ова за „Новости“ го тврди проф. Д-р Славиша Ѓурѓевиќ, кој како вработен во Центарот за алтернативна медицина „Баланс медика“, јавно беше посочен како одговорен за смртта на Милан Ѓуриќ од Белград. Поради тегоби болки во вратот, тој дошол во оваа установа, за после киропрактиларски зафат да остане парализиран.

Поради дополнителни компликации тој почина на 9 јули на бањската ортопедија.

Ѓуриќ наводно се лекувал во „Баланс Медика“ каде подлегнал на третман за местење на првиот рбетен пршлен, атласот, за кој е задолжен професорот Ѓурѓевиќ во оваа приватна установа.

Подоцна беше утврдено дека Центарот во кој се применуваат алтернативни методи на медицина нема дозвола за работа од Министерството за здравство.

По процедурата, Ѓуриќ во состојба на парализа бил префрлен во Институтот за ортопедија, каде му била констатирана скршеница на атласот и бил ставен во вештачка кома. По неговата смрт, случајот бил пријавен во Вишото обвинителство во Белград.

Обдукцијата на починатиот е завршена, а наодите ќе бидат доставени до Обвинителството кога ќе завршат дополнителните анализи, пренесува „Новости“.