Момче од Лесковац, Србија со „Застава 101“ патувал 30 часа до Кушадаси во Турција. Момчето станало познато на „Тик-ток“ токму поради неговата љубов кон стариот автомобил. Тој покажал дека дури и овој стар автомобил може да служи како превозно средство на долги релации доколку се одржува.

Пред Кушадаси, тој со автомобилот патувал до Улцињ и Паралија. Меѓутоа, патувањето до Турција во најтоплиот месец во годината бил вистински тест за автомобилот.

– Отидовме во Азија, со стоеденот. Околу 30 часа возев, значи не застанавме. Поместуваме граници – изјавило момчето, кое на „Тик-ток“ е познато како Алексиќ мото.