Тајван ги сумира последиците по земјотресот од 6,9 степени според Рихтеровата скала.

Официјалните информации се дека едно лице го загубило животот, а околу 150 се здобиле со повреди. Материјалната штета е многу голема, се уриваа згради, мостови, куќи и други делови од инфраструктурата.

Со првото светло на денот, сликите го откриваат обемот на уништувањето. Всушност, земјотресот урна голем мост што поврзува два големи региони на Тајван.