Младинската репрезентација на Македонија во Тбилиси го игра мечот од третото коло од Европското Првенство – Б дивизија против селекцијата на Косово, дуел на кој организаторите направија огромен превид именувајќи ја нашата држава – Северна Македонија Косово.

За време на натпреварот селекциите се означени со официјалните кратенки, но на полувремето од официјалниот пренос на јутјуб-страницата на ФИБА можеше да се забележи Косово од едната и Северна Македонија Косово од другата страна.

Скандалозен пропуст за кој треба да се реагира за никогаш повеќе да не се повтори.