(ФБ статус на пратеникот Љупчо Пренџов)

‼️Овие БИТАНГИ попладнево нè нападнаа илијадници луѓе кои протестиравме против преговарачката рамка.

⁉️ Полиција немаше ниту “за лек”. За ред и поредок да не зборувам.

‼️ Оливер Спасовски знаеше дека овој простор е дел од рутата на движење на илијадници граѓани и “случајно” остави “празнина” во обезбедувањето.

‼️ ОЧЕКУВАМ ВО ТЕКОТ НА СЛЕДНИВЕ НЕКОЛКУ ЧАСОВИ ДА СЛУШНАМ ДАЛИ СЕ ОВИЕ БИТАНГИ УАПСЕНИ И ДАЛИ СИТЕ, АМА СИТЕ ИМААТ ДОБИЕНО МЕРКА ПРИТВОР.

‼️Сѐ освен апсење и притвор на овие БИТАНГИ ќе го сметам за соучешништво на полицијата и подземјето против граѓаните и опозицијата.