По прогласувањето за крал, Чарлс Трети се поздравуваше со толпата народ собрани пред Бакингемската палата, но во една момент жена го бакна во уста.

Во принцип овој чин се смета за прекршување на кралсите протоколи, но новиот крал остана смирен и љубезно се насмевна.

-Го видов пред себе и не можев да поверувам. Го прашав дали смеам да го бакнам, а тој ми рече да. Па го прегрнав и бакнав, вели Џени Асиминиос за „Си-ен-ен“ и додаде дека е многу среќна што го видела и бакнала.