Клиниката „Жан Митрев“ е згрозена од реакциите на јавноста. Во соопштението испратено до медиумите, клиниката за коментарите велат дека е говор на омраза упатен кон нив.

За истражувачката документарна сторија на ИРЛ, посочуваат дека е „фабрикувана информација за креирање на лажна слика“. За нив, документарецот „Нечиста крв“ е неоснован напад на институцијата.

Во него, нема конкретен демант на целата сторија.

Соопштението го пренесуваме во целост: