Во масовна престрелка во ОУ „Владислав Рибникар“ загинаа осум деца, како и еден обезбедувач, а ранети се шест ученици, како и наставник по историја. Крвавиот масакр го извршил ученик од седмо одделение на тоа училиште, а прв на мета бил обезбедувачот Драган В.

„Децата рекоа дека секогаш ќе го паметат затоа што бил ангел. Тој беше нивниот омилен чувар“ – изјавила мајката на ученик од седмо одделение кој го посетува тоа училиште.

„Тој беше извонреден човек, вистински добар дечко, не сакам да биде дека нешто преувеличувам, но навистина е така“, изјави братот на покојниот Драган В. за Телеграф.рс.

Според него, Драган бил разведен и не оставил потомци.

„Немаше деца, разведен беше, но го даде животот штитејќи други деца“, вели тој.

„Не знаеме кога ќе биде погребот, сите се изгубени“, рекол братот на Драган.

Голема трагедија се случи во средата околу 08:40 часот кога малолетникот К.К.(13), ученик во седмо одделение, уби 8 ученици од ова училиште и еден обезбедувач, а рани 6 ученици и наставник по историја.