Ана Паула Борго, бразилска одбојкарка почина на 30 годишна возраст. Борго мораше да ја заврши својата професионална кариера во септември 2022 година бидејќи и беше дијагностициран рак.

По кратко и тешко боледување таа почина, а само ден пред смртта испрати емотивна порака во која откри дека ја прославува годишнината од бракот со сопругот:

„Помина нашиот петти ден, а јас не бев доволно добро за да можам воопшто да зборувам. Го поминавме петтиот ден во болница, ти се грижеше за мене и ми кажа колку ме сакаш. Слушнав толку многу приказни за сопрузи кои ги оставиле своите жени кога се разболеле, Карлос беше сосема поинаков, ми покажа колку ме сака, ми покажа дека тој е човекот што ми го испрати Бог.

Љубов, имам толку многу добри работи да кажам за тебе, толку многу текстови да напишам за твојот лик, толку многу убави фрази да кажам за битието што си, но нема да должам. Само сакам сите да ја имаат привилегијата да го имаат Карлос во својот живот, син како Карлос, сопруг, брат и Карлос сигурно би бил одличен татко“, напиша Борго во својата последна објава на Инстаграм.