Порталот Порта.мк од свои извори дознава дека паралелно со горивата кои од ноќеска поскапуваат за 2,50 односно 3 денари, поскапува и течниот нафтен гас или помеѓу народот познат како авто-плин за 2 ден/лит.

Неговата цена знаеме дека не е под Регулаторна комисија за енергетика, така што истата зависи од малопродажните објекти (бензински станици).

Од 00:01 часот на повеќето малопродажни објекти ќе се продава по цена од 50,00 ден/лит