Ве молам споделете !!!

Веќе 6ти ден како сум со многу лоши симптоми и крвна слика!Направив пред 3 дена антигенски тест за ковид во Адвицена кој се покажа негативен,по двапати во денот сум на клиника за инфективни болести,лежам по 5-7 саати, освен инфузионен раствор со парацетамол јас до ден денес немам дијагноза а се осекам се полошо, дури ноќеска моите родители беа приморани да повикаат и брза помош поради јаки трески, неподносливи главоболки и висока температура.

Покрај матичната докторката и брзата помош ме советуваа веднаш ако се почуствувам слично да одам на инфективна и дека со оваа крвна слика не сум за домашно лекување,се согласив,утрово Направив нов тест во поликлиника Јане Сандански и нова крвна слика, резултатите од ковид тестот сеуште ги нема а од крвната анализа се ептен со спуштени параметри….

Попладнево мие многу лоши, некако смогнав сили и моите родители ме однесоа на Клиника за инфективни болести, дечкото кој работи на шалтерот одма изреагира и и се обрати на мајками да седнам веднаш и дека ке повика докторка… по 5мин доага докторката а од причина што нема чекална јас со такви болки седам на бетонско ступче надвор! Докторката дрска некултурна со одвратен однос не ме пушти да влезам,ми вика без ковид тест тука НЕЕЕЕ, ај а сум 6 дена веке таму, и објаснив дека на своја иницијатива напраив втор тест и дека сеуште чекам резултати но дека има ужасни болки и треска, дрско се раздра на мене и мојата мајка да си купам замислете аналгин а од коа ке добијам тест да сум се врател ,за замолив….само боцнете ме со кетонал ….на што рече НЕМАМЕ ТУКА НИШТО!!!! а вчера ме боцнаа со кетонал баш таму!!! Дрско ми ја тресна вратата и се заклучи. Замислете …во моментов ЦРП МИЕ 148, СЕТУРАЦИЈА ЛОША,ОГРОМНИ БОЛКИ…..А јас сум буквално истеран и оставен на врата без никаква помош!!!!

Ова се случи пред 1 час во бараките за инфективни болести , во присуство на моите родители!!!!

Докторке, незнам како се викаш….ама ке дознааам , ти не заслужуваш да работиш ниту со животни а не па луѓе!!!

Ти ветувам јавно ке те обелоденам со име и презиме што ти го дознааам!

Ти си срам за здравството кај нас, ова нема да завтшу тука!

Министерство за здравство / Ministria e Shëndetësisë

Bekim Sali