Во областа Ставруполи во западен Солун, пронајдено е 14-годишно девојче кое од петокот се водеше за исчезнато и по кое трагаа неговите родители и роднини.

Поточно, според полицијата, 14-годишното дете на кое му се загубиле трагите пред три дена, било пронајдено во 18 часот и 10 минути во близина на психијатриската болница во Ставруполи.

14-годишното девојче е во добра здравствена состојба, таа веќе е префрлена во Секторот за безбедност во Солун и известен е нејзиниот татко.