Кормак Рот, музичар и син на актерот Тим ​​Рот, почина на 16 октомври по битка со ракот, објави семејството во понеделникот. Тој имаше 25 години.

„Тој беше дива и електрична топка на енергија и неговиот дух беше исполнет со светлина и добрина“, се вели во соопштението на неговото семејство. „Колку што беше див, Кормак беше и олицетворение на добрината. Нежна душа која донесе толку многу среќа и надеж за оние околу него. Тагата доаѓа во бранови, како и солзите и смеата, кога ќе помислиме на тоа прекрасно момче низ 25 години и 10 месеци колку што го познававме. Незадржливо и радосно и диво и прекрасно дете. Само неодамна еден маж. Го сакаме. Ќе го носиме со нас каде и да одиме“.

Дипломиран на колеџот Бенингтон, Рот беше талентиран гитарист, композитор и продуцент. Тој на својот Инстаграм објави дека му бил дијагностициран рак на герминативните клетки во стадиум 3 во ноември 2021 година.

„Тоа ми одзеде половина од слухот, 60 килограми тежина, мојата самодоверба и ќе продолжи со својот убиствен пат додека не успеам да го запрам некако и да го убијам“, напиша тој. „Но, тоа не ми ја одзеде волјата да преживеам, ниту љубовта да правам музика. Сè уште не ме симна. Ако вие или некој што го сакате е погоден од рак, ве молиме слободно посегнете за тоа дека е емотивен тобоган за разлика од било што друго. Љубов за сите вас, ве молиме погрижете се да ги правите работите што ги сакате. Животот е краток. Тоа е хаос. И никогаш не знаеш кога ќе бидеш ти. Бидете добро и одете на лекар. Е… ракот“.

Зад него останаа ужалени родителите Тим и Ники Рот и неговиот брат Хантер Рот.