Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа без електрична енергија утре ќе останат неколку улици од скопските општини Сопиште, Карпош и Аеродром.

Како што соопштуваат од Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје, во периодот од 08 до 15 часот без струја ќе бидат корисниците од улица „4″ и улица „8″ во село Горно Соње, од 09 до 11 часот дел од корисниците од улицата „Никола Тесла” бр.18/2, од 09 до 12 часот корисниците од улицата „Коста Новаковиќ” бр.20/1

Од 10 до 13 часот без електрична енергија ќе останат жителите од улиците „Струшка”, „Кораб”, „Јуриј Гагарин” и дел од улицата „Козле”.