Славица Станојчиќ од Ужице, која наводно била дел од бандата крадци „Пинк Пантер“, почина откако ја загуби битката со ракот.

Со емотивна порака на Инстаграм од неа се прости Оливера Ќирковиќ, која исто така беше член на споменатата организација и поранешна кошаркарка.

– Другарке моја… Немој да стоите на нејзиниот гроб и да плачете. Не е тука. Таа не спие. Таа е илјада ветрови што дуваат. Таа е дијамантски блесок во снегот. Таа е сончева светлина на зрелото жито. Таа е благ есенски дожд. Кога се буди во утринската тишина, тоа е брзиот наплив на тивки птици во кружен лет. Таа е мека ѕвезда која сјае ноќе. Немојте да стоите на нејзиниот гроб и да плачете. Не е тука. Таа не умре – се вели во објавата.

Како што претходно објавија српските медиуми, Славица важеше за една од најубавите жени од Ужице. Ја прифатила поканата на пријател кој го познавала од детството и на кој бескрајно му верувала.

Таа отиде во Атина и живееше месец и половина, како во рајот. Луксуз, раскош, брзи автомобили, прослави, вечери, голема репутација, хотели со пет ѕвезди. Таа речиси два месеци живееше како најбогатите луѓе на светот.

Славица во својата исповед неодамна откри застрашувачки тенка линија, од светот на луксузот, до два ипол месеци пекол во грчките затвори.