Тинејџерот Н.Р.(15), кој синоќа испадна од автобус на улицата Борска во Раковица, има тешки повреди на мозокот и неговиот живот е во животна опасност. Според негов пријател, очевидец на несреќата, несреќата била предизвикана од невнимание на момчето.

Според изјавата на пријател на повреденото момче, сведок на настанот, Л.Б.(15), до несреќата дошло кога тој и Н.Р влегле на задната врата од автобусот so број 50, на постојката Миљаковац 2 во Белград.

– Возачот ја затвори вратата, автобусот тргна и тогаш во тој момент Н.Р видел дека во автобусот не влегол нашиот пријател А.С.(15). Тогаш Н.Р во текот на возењето насилно ја отворил вратата и со намера да му се придружи на другарот кој останал на постојката, излетал од автобусот. Тогаш настанаа повредите – изјави Л.Б.

Автобусот не застанал кога тинејџерот излетал.

Н.Р. е во животна опасност и има повреда на мозокот. Проф. Д-р Дарко Мирковиќ, главен дежурен хирург во ВМА, вели дека момчето „има фрактура на черепот и крварење во мозокот“.

За настанот е известено второто обвинителство. Како што дознаваат медиумите, следува разговор со возачот, со намера да се земе неговата изјава за несреќата. Утврдено е дека нема елементи на сообраќајна незгода.