На социјалните мрежи е објавена снимката од убиството на познатиот хрватски криминалец Томислав Сабљо (41) во ноќниот клуб „Риц“ во Загреб.

Сабљо беше убиен во саботата во 4 часот и 40 минути по судир со обезбедувањето, а досега се уапсени двајца осомничени.

За убиството е осомничен Кристијан Кнего, шеф на обезбедувањето на клубот, а уапсен е и Доријан Мраковиќ (26), суспендиран загрепски полицаец, кој му го дал пиштолот од кој обезбедувачот пукал кобната вечер.

Во продолжение погледнете ја снимката: