Момче кое работи како обезбедување во ноќен клуб исфрлил проблематичен гостин, но тој не се откажал и решил да се врати… и тоа со пиштол во рака!

По кратка расправија се решил да посегне со пиштолот кон човекот од обезбедување, но излезе дека тој е мајстор за мешани боречки вештини и тоа веднаш го покажа на дело.

Вперениот пиштол не му пречеше да си ја заврши работата. Набрзо тргнал во напад и со жестоки удари го патосираше непоканетиот гостин. Беа навистина жестоки удари. Момчето со пиштолот набрзо беше нокаутиран, а потоа кај обезбеувачот дошла помош од другите колеги.

Пиштолот на крајот завршил во нивни раце. Човекот покажа извонредна храброст бидејќи не може секој да „тргне против пиштол“, дури иако од другата страна е аматер во ракувањето со него.

Боречките вештини се дефинитивно вистинска работа за оние кои се подготвени да се занимаваат со опасни работи како што се обезбеување во ноќни клубови. Инаку, станува збор за човек кој е поранешен ММА борец, но и боксот не му е непознат.