90 годишен старец денеска на пладне си го одзел животот во грчкото место Фтиотида, но она што претходело на трагедија им го привлече вниманието на тамошните медиуми.

Според пишувањата на lamiareport.gr, врз основа на сведоштвата на неговите соселани, старецот утрово отишол во селското кафуле и ги почестил сите. Додека заминувал, ги прашал присутните дали ќе дојдат на неговиот погреб, а луѓето таму се шегувале бидејќи не верувале дека е сериозен.

За жал, 90-годишникот ја донел својата одлука, па дури и известил некои од неговите роднини, поканувајќи ги на својот погреб. Пред да алармираат и да проверат дали е сериозен, старецот во куќата во која живеел сам во Палеохори Дориеон, ја вперил пушката што ја имал во него и се застрелал.

– Беше многу добар и достоинствен, со овие зборови го опишаа оние што го познаваа.

На местото на настанот пристигнале патролни возила со цел да се испитаат сите докази, за расветлување на случајот кој ја втурна месната заедница во жалост.