На 5 јули 2022 година, на меѓународниот граничен премин Доњи Свилај, припадниците на Централната истражна канцеларија на Граничната полиција на БиХ и Единицата за гранична полиција Брод спречија шверц на 4 лица од афро-азиско потекло, јавуваат босанските медиуми.

– Имено, лицата се затекнати при гранична проверка и контрола на втората линија на гранични контроли при преглед на товарното моторно возило, кое го управувал Т.В., државјанин на Босна и Херцеговина, во наменски резервоар за шверц на луѓе, јавуваат медиумите.

📸

📸

📸