Видеата што се појавија на социјалните мрежи ги шокираа сите! Не е познато каде се создадени, а на нив јасно се гледаат мали риби кои биле закачени за телото на жена и маж.

Едно видео покажува риба која се закачила за задникот на жена, а на друга снимка рибата гризе рака на маж. Никој не можел да претпостави дека една од овие риби е всушност ајкула.

Според извештаите, рибата што ги каснала мажот и жената не е ист вид. Типот на ајкула што го нападна мажот е „nurse shark“, а нејзиниот загриз е многу силен. Овие ајкули воопшто не се безопасни, а не е ни нивниот загриз, што може да се види на видеото. Тие припаѓаат на месојади и главно се наоѓаат во западниот Атлантик и Јужен Пацифик. Ајкулите „nurse shark“ можат да пораснат и до 4 метри.

Тие имаат многу моќни вилици исполнети со илјадници ситни, остри заби и генерално гризат ако се бранат. Тие се главно безопасни за луѓето, иако на видеото не изгледа така.

Девојката била нападнато од риба ремора, која поради својот загриз често ја поврзуваат со ајкулите, но не припаѓа на тоа семејство. Тие се жители на тропски отворени океани, но повремено се наоѓаат во умерените или крајбрежните води ако се прикачиле на големи риби кои залутале во овие области.

Како што кажува нивното име, тие се лепат за домаќинот и така преживуваат, па иако не е ајкула, воопшто не е безопасна, како што може да се види на видеото.