Телото кое денеска беше пронајдено во Дунав е на исчезнатиот Давид С. од Борча, потврди мајката на исчезнатиот млад човек.

– Официјално е потврдено дека тоа е тој. Ви благодарам на се – рекла потресената жена.

Таа претходно изјави дека пронајденото тело се сомнева дека е на Давид, врз основа на отпечатоци од прсти.

– Полицијата не извести дека на Дунав пронашла тело, кое најверојатно е на Давид, врз основа на отпечатоци од прсти. Официјалната истрага се уште трае – изјави претходно за Блиц мајката на Давид.

Младиот белграѓанец Давид С.(29) исчезна на 10 септември на автобуската станица во Борча. Како што е наведено на сајтот Нестали Србија, младиот човек се разделил од својот пријател на автобуската постојка Бела Барток.

Со себе имал лична карта, кредитна картичка, автобуска картичка и мобилен телефон. Сега мајката потврди дека е пронајден во Дунав.

Причината за смртта ќе биде утврдена подоцна.