РЦУК – Куманово известувa дека од дежурниот во Македонски Железници е добиено известување дека околу 17:00 часот на железничката станица Куманово дошло до несреќа.

Деца се качувале на вагоните од паркиран воз на спореден колосек и при тоа најмалку едно дете се здобило со повреди од струен удар и е однесено во болница.

Од Македонски железници е повикана полиција да направи увид.

РЦУК – Куманово известувa дека од дежурниот во Македонски Железници е добиено известување дека околу 17:00 часот на железничката станица Куманово дошло до несреќа.

Деца се качувале на вагоните од паркиран воз на спореден колосек и при тоа најмалку едно дете се здобило со повреди од струен удар и е однесено во болница.

Од Македонски железници е повикана полиција да направи увид.