Денеска Собранието ќе расправа за францускиот предлог за деблокирање на процесот кон зачленување на земјата во ЕУ.

Излегоа предлог-заклучоците кои Собранието ќе ги усвојува во врска со францускиот предлог.

Овие предлог заклучоци ги соопшти и координаторот на пратеничката група на СДСМ, Јован Митрески.

📸