Пејачката Милица Павловиќ на својот Инстаграм профил објави дека починала нејзината баба Рада за која била многу приврзана.

Познато е дека пејачката Милица Павловиќ била одгледана од баба и дедо во селото Доњи Буниброд кај Лесковац, а откако во 2020 година почина нејзиниот дедо Владимир, Милица сега на својот Инстаграм профил објави дека починала и нејзината баба Рада.

Пејачката со емотивна порака на социјалната мрежа Инстаграм се прости од својата сакана баба.

– Еве, признавам. Срцето ми се распаѓа и крвари. Крвари, затоа што посакував да можам уште нешто да направам… Не зависи од тебе, не зависи од мене. Тоа не е наша волја. Јас сум себична, затоа што сакав да си тука за мене, да бидеш секогаш тука, да ти ги бакнувам рацете и очите… Лесно е за некој што не те познавал, но јас ја имав привилегијата да бидам твојата судбина во животот. Ти, личноста што ја имаше најчистата душа што чекореше на оваа планета… Која е најубавата баба? Мојата Рада. Целиот живот си го посветила на другите. И покрај тоа што си израснала како слуга во богата куќа во селото, живеејќи за парче леб и покрив над главата, тоа го извлекуваше само најдоброто од тебе. Која била најдобрата сопруга, мајка и баба? Мојата Рада. Некои ти згрешија, цело село знае кој, а ти им запали свеќа за здравје… Од твоите усни секогаш се слушаше убав збор за сите, песна и никогаш не сум ја слушнала мојата Рада да каже „Не можам и јас нема“. Убава моја, и јас сакам да продолжам, не грижи се, но се ме боли… Срцето ме боли како да ми игра во грло и солзи горат што ги бришам… Но не грижи се, ќе продолжам да бележам нови победи , затоа што тоа ме воспита, едуцираше и го посвети својот живот да бидам добра личност и да ги сака луѓето РАДА ПАВЛОВИЌ ОД ГОРЊИ БУНИБРОД (како што гордо кажуваше до последниот ден).