Анастасија Ражнатовиќ плени со својот изглед, но, иако спаѓа во повисоките на јавната сцена, не избегнува да носи високи потпетици.

Пејачката сака да носи смели парчиња, а со оглед на тоа што е некоја која се грижи за својот изглед, може да се пофали со линија на која би ѝ позавиделе многу манекенки.

За воља на вистината Анастасија се обиде да се занимава со манекенство, но не гледаше доволно голем предизвик да остане во таа професија.

Иако според висината, 178 цм и предиспозициите е создадена да чекори на модните писти.