Додека се на пат, без разлика дали станува збор за работа или на одмор, возачите можат да направат глупави грешки што може да им го отежнат враќањето дома, но и постапки со кои ќе го оштетат својот автомобил, па недај боже да се загризат и човечки животи.

Слична ситуација се случи и со сопственикот на оваа Škoda. Тој застанал на локален пат, најверојатно во продавница или ресторан. Во своето брзање сигурно заборавил да го остави автомобилот во брзина, а не ја кренал ниту рачната сопирачка. Снимката е направена во близина на местото Пелјешач на Далмација во Хрватска.

Не сфатил дека ја паркирал својата „Октавија“ на стрмно место и дека автомобилот може сам да се придвижи. Токму тоа и се случило.

До несреќата дошло до тоа што шкодата го преминала патот и падна во голема провалија, а не се знае колкава штета претрпел автомобилот. Среќа во целата ситуација е што другите автомобили кои го минуваа брзиот пат беа внимателни и не удрија во Шкодата… и секако фактот што внатре во автомобилот немаше никој.