На автобуската постојка „Богословија“ во Белград, синоќа се случил инцидент кога непозната жена почнала хистерично да вика „Муерта, муерта…“ (Мртов, мртов).

Жената ова панично им го кажувала на луѓето кои излегувале од автобусот.

Во еден момент земала поголема даска и тргнала кон еден од патниците, но голем инцидент бил спречен благодарение на еден од присутните граѓани.

Засега не е познато дали навистина мета била личноста на која испаничената жена тргнала со даската или само по случаен избор избрала „жртва“.