Најжешкото годишно доба и официјално започна, иако многумина, особено дамите кои внимаваат како ќе изгледаат и облечени и откако ќе се соблечат, ја отворија сезоната уште пред летото календарски и да дојде. Меѓу нив и многу од познатите јавни убавици, кои решија наместо бели како сирење, да се подготват и подисончаат некаде на два-три дена, пред среде сезона, подоцна да се појават на плажа!

Меѓу сите нив еден убав топол сончев викенд реши да искористи и нашата мисица, манекенка и топ модел или поточно најзгодната „цвеќарка“ во Македонија, убавата Емилија.

Така, госпоѓица Розмантична, како што самата се нарекува, се спакува па замина во нашиот туристички бисер Охрид. На викенд одмор, релаксација, појадок со поглед, ладење, капење в езеро и се разбира сончање.

Емилија Розман позната по својата несомнена убавина и белиот и блед аристократски тен, реши малку да ја подзатемни бојата на кожата пред да започне сезоната. Арно ама, ем бела како сирење, ем недоволно претпазлива, на госпоѓица Розмантична лесно можеше кожата да и стане „тесна“!

Имено, расната убавица легната ја распослала сета своја телесна убавина, оставајќи ја на „милост и немилост“ на сончевите зраци, кои колку и да не се во Јуни силни, ако претерате со минутажата, стануваат „опасни“.

Па уште ако сте бели како „хризантема“ во тенот, а од мугри до зајдисонце на жешкото сонце го минувате денот, задоволството од сончањето се претвора во „ноќна мора“.

Црвенило по целото тело, испечена како „јагне на ражен“ денот на Емилија од убав и весел за малку да и се претвори во тажен. Долги нозе испружени, полните сочни усни насмеани, убавите сино-зелени очи подзамижани, погледот кон езерото непроценлив… Ама затоа последиците – „пеколни“!

Македонската мисица се подзаборавила, па „изгоре“ на жешкото охридско сонце… И тоа по цело тело!

Обравчињата заруменети, нејзините сини танга бикини се пресликале преку црвенилото на баеги исончаните екстремитети и оној дел од телото кој мора да биде во нив, а тангата одзади можеби секси изгледа, ама никако не го штити га*ето… Не барем од сонцето!

Како и да е последната фотографија што македонската убавица ја споделила, може да се окарактеризира како примамлива летна езерска идила: Емилија Розман на охридското крајбрежје во танга бикини, со тазе „жар црвено“ га*е! вистина.мк