Автобус со Бугари пристигна во Скопје по повод утрешен настан, а вечерва се во паркот Ибни Пајко во Скопје каде што се слави 8-ми септември Денот на независноста, објави порталот 4news.mk.

Присутни се новинари од речиси сите поголеми медиуми во Бугарија, како и амбасадорот на Бугарија во Македонија.

Нејасна е причината зошто вечерва прославата е бојкотирана од голем број на граѓани.