Во фабрика во Швајцарија, 25-годишен електричар вчера паднал во котел со стопен алуминиум и преживеал. Несреќата се случила во градот Сент Гален во североисточниот дел на земјата.

Двајца работници за оперативно одржување имале намера да работат на печката за топење на алуминиум. Печката содржела течен алуминиум на температура од 720 степени Целзиусови.

– Во текот на работата, електричарот паднал низ отворот на котелот и се потопил во алуминиум до колена. Мажот успеал да се фати за отворот и да се извлече од бојлерот, пишува Blick.ch.

На местото на несреќата му помогнале болничари и двајца лекари од итната помош, а потоа бил пренесен во болница. Во незгодата се здобил со тешки изгореници и повреди.

Заднината на несреќата ја расветлува градската полиција на Сент Гален.