Жителите на населеното место Шепак вчера беа вознемирени од глетката како тече плин од бензинска пумпа на тоа место во близина на границата на Србија и Република Српска, а сега е откриено дека зад сето тоа стои обид за кражба на автомобил.

Имено, безбедносните камери снимиле маж кој се обидел да украде автомобил чиј сопственик за момент излегол од автомобилот, ја оставил вратата отворена и моторот работи додека жена била на совозачкото седиште.

Моментот го искористил маж кој се вртел наоколу и влегол во автомобил од кој веднаш истрчала жената, а сопственикот на автомобилот се обидел да го запре.

Кога сопственикот се обидел да го спречи крадецот, тој згазнал на педалата за гас и удрил во постројката за плин, предизвикувајќи истекување на плин.