Високиот меѓународен претставник во БиХ Кристијан Шмит изгуби контрола врз себе пред медиумите откако дел од босанските политичари не го прифатија неговиот предлог за реформи на изборното законодавство.

Шмит кој е екс пратеник во Бундестагот и потпретседател на германската партија ЦСУ не можеше да се исконтролира и предизвика досега невиден инцидент од некој меѓународен дипломат на Балканот.