Жена од Градишка е уапсена откако при сообраќајна контрола алкотестот покажал дека го вози автомобилот со повеќе од 5 промили алкохол во крвта.

46-годишна Градишка, Босна и Херцеговина е уапсена откако била запрена при сообраќајна контрола и „надувала“ 5,19 промили алкохол.

Како што дознаваме, жената била зад воланот во таква состојба, иако во тој момент не изгледала дека била многу пијана, но шокот дошол кога алкотестот утврдил дека има повеќе од пет промили.

Освен неа, во рамки на акцијата за контрола на сообраќајот, уапсена е уште една девојка (27) која возела со 1,67 промили поради присуство на алкохол во телото.