На 10.03.2023 во Свети Николе од полициски служебници од СВР Штип е лишен од слобода 17 годишен малолетник, по претходна пријава од 37-годишна жена од Свети Николе дека малолетникот извршил обљуба врз нејзината малолетна ќерка.

На пријавениот малолетник од судија во Основен суд Штип му е одредена мерка куќен притвор во траење од 30 дена.