Мислите дека касиерот во супермаркетот ја отвора кутијата со јајца за да провери дали сите јајца се цели? Сепак, тоа не е причината. Имено, квалитетот треба сами да го проверите пред да ги ставите јајцата во корпа.

Наместо тоа, отворањето на кутијата на касата се прави за проверки против кражба. Имено, купувачите би можеле да се обидат да прошверцуваат помали производи – како гуми за џвакање, запалки или киндер јајца.

За да ги спречат овие кражби, касиерите ги проверуваат кутиите пред да поминат низ скенерот. Тоа е причината за прегледот на картон со јајца.

Сепак, ова има ефект да проверите дали јајцата се цели, доколку самите не сте го направиле тоа претходно. Истото важи и за купување весници и списанија. Потоа касиерите проверуваат дали меѓу страниците има други весници или списанија.