Убиство, две самоубиства и работна несреќа оставија неизбришлива трага кај семејството Николопулос од Агринио, кое за 17 години беше уништено, потопувајќи ги во жалост роднините и соселаните.

Сè започна во ноември 2006 година, кога 17-годишниот Алексис падна мртов од куршумите на Дионисис Фукас во петкратното убиство во Агринио, кое влезе во историјата поради омразата на одгледувачот против пет ловци.

Убиството на 17-годишното момче било нешто што неговата мајка Катерина никако не можела да го преболи. Таа го завршила својот живот четири години откако го изгубила своето дете пиејќи пестицид.

По неа следела и смртта на нејзината ќерка која на ист начин го завршила својот живот.

И доаѓаме до јануари 2023 кога таткото на Алексис, Јоргос Николопулос, ненадејно почина при работното време во средата на 4 јануари, на градилиштето на автопат.

За причината се врши пропишаната прелиминарна истрага, додека во форензичката служба на Патра е наредена обдукција.