Земјотрес со јачина од 2.2 степени по Рихтер денеска е регистриран со епицентар на 9 километри од градот Гостивар.

Вчера исто така имаше земјотрес близу Гостивар. Јачината на потресот беше иста.

Во соседството денеска земјотреси имаше во Грција, Албанија и Бугарија.