Таа зборуваше неколку минути на телефон, се прекрсти и скокна во бездната… Тоа е драматичната приказна за 47-годишната Гркинка од Неа Јонија, која денеска напладне се искачи на Акропол решена да стави крај на личните проблеми.

– Неверојатно е што жената пред да тргне на судбоносното патување разговарала на телефон со својот партнер. Кога го оставила телефонот и го извршила смртоносниот скок, тој, незнаејќи ја нејзината судбина, продолжил да ѝ се јавува очигледно затоа што бил загрижен за нејзината состојба, пишуваат грчките медиуми.

Очевидци ја виделе 47-годишната како се прекрстува пред да му стави крај на животот, додека полицајците кои пристигнале на местото на настанот и виделе како телефонот упорно ѕвони, се јавиле и го известиле мажот за трагичниот исход. Тој наводно им рекол дека неговата партнерка се соочувала со сериозни психички проблеми.

Забележано е дека овој конкретен развој е пресврт на првичните информации од медицински извори кои говореа за жена на околу 30 години, турист од Шпанија, која паднала од карпите на ридот Ареио Паго додека се обидувала да се фотографира.