Групата „Бабам Битола“, на социјалната мрежа фејсбук, каде се објавуваат разни информации поврзани со Битола, вчеравечер, објави застрашувачки фотографии од расфрлани шприцеви, кутии од метадони, дијазепами и игли во, како што велат, центарот на градот.

„Со дрогата шо прајме? Врие низ градов, врие. Да си ги чуваме децата. (слики од центарот на Битола)“, објавија тие на Фејсбук.

По оваа објава, голем број од корисниците на оваа социјална мрежа реагираа на состојбата, за која велат дека со години е така.

📸

📸

📸

📸